Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 12 Avgust 2022 12:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 12 Avgust 2022
  • Vreme: 12:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske

Kulturni centar Vršac u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom predstavlja dokumentarnu izložbu „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“.

Izložbu čini 14 informativnih panela, a biće postavljena u galeriji Doma vojske (levi ulaz) od 12. do 20. avgusta 2022. godine.


Izložba „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“ je posvećena godinama koje je genijalni pronalazač Nikola Tesla proveo u Gracu i proteže se od njegovih studentskih dana do Teslinih tragova u sadašnjosti. Posebno se bavi Teslinim odnosom sa Visokom tehničkom školom u Gracu, u to vreme poznatom kao k.k. Technische Hochschule (Carska i kraljevska Visoka tehnička škola), gde je studirao od 1875. do 1878. godine i na kojoj je za svoja dostignuća dobio počasni doktorat 1937. godine. Pored najvažnijih prekretnica u Teslinom životu i njegovih tehničkih dostignuća, izložba takođe naglašava kako su Tesline ideje imale uticaja na nauku i industriju, razvoj njegove obrazovne institucije u Gracu, danas Univerzalnog muzeja Joaneum, i kako se njegovo nasleđe odrazilo na Tehnički univerzitet u Gracu.

 

Plakat NikolaTesla1

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar