Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Počinje Vršačko kulturno leto

Objavljeno u: Vesti iz kulture
Četvrtak, 30 Juni 2022 10:04

Vršačko kulturno leto je manifestacija Kulturnog centra Vršac, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, koja se godinama održava u toku jula i avgusta meseca

kada se gotovo svakodnevno na različitim lokacijama u širem centru grada odvijaju programi koncipirani tako da zadovolje ukuse
najšire publike. Već nekoliko godina manifestacija se širi i jedna je od retkih ovoga tipa u zemlji, koja traje toliki vremenski period.

 

Pod sloganom Kulturno letovanje, ove godine posetioci će moći da pogledaju razne izložbe, revije filmova, večernje predstave, dečije predstave, muzičke događaje, razne performanse, kao i predstavljanje kultura drugih zemalja u našem gradu.

 

Od 4. jula do 8. jula na velikoj bini u centru grada u večernjim satima svoje nastupe imaće hor „Raspevano srce“, baletski studio „Royalty“, plesni studio „Millennium dance“, plesni studio „Step Up“, baletski studio „Daisy“, Acro dance klub „Super Star“ i polaznici „Radionice gitare Vršac“.

 

Na velikoj bini u tom periodu bogatim kulturno-umetničkim programom predstaviće se i članovi Makedonske zajednice u Vršcu.


Od 4. jula svi zainteresovani, u galeriji Doma vojske, moći će da pogledaju izložbu „Stari Vršac“ koju Kulturni centar realizuje u saradnji sa udruženjem „Feliks Mileker“ iz Vršca.

 

Od 18. do 31. јula, takođe u prostoru Doma vojske, u saradnji sa festivalom „Cirkuliranje“ biće organizovana izložba „Moj kraj, mojom kamerom“.

 

Komedija „Ljubavne igrarije (za mlađe i starije)“, sa Mirkom Vasiljević u glavnoj ulozi, biće izvedena 8. jula na velikoj bini u centru grada, sa početkom od 21h.

 

Od 14. do 16. jula u prostoru Doma vojske održaće se promocija rumunske kulture. Ovom prilikom očekuju nas fanfare, književne večeri i etno izložba rumunskih narodnih nošnji.

 

Vrščani i njihovi gosti će 17. jula, na gradskom trgu, moći da pogledaju spektakularni umetnički performans skupine plesača-umetnika koji kombinuju koreografisane plesne elemente sa različitim elementima vatre.

 

Za najmlađu publiku planirano je da se tokom jula i avgusta meseca u centru grada, u prostoru muzičkog paviljona, igra pet dečijih predstava. Prva u nizu je predstava „Lepotica i začarana ruža“ koja je zakazana za 19.jul.

 

Što se tiče letnjeg bioskopa u bašti Doma vojske ove godine biće prikazano nekoliko revija filmova, koje počinju nedeljom komedije od 18. do 22. jula gde će publika imati priliku da vidi pet kultnih domaćih ostvarenja.

 

Vršački književni klub održaće 23. jula književno veče posvećeno sećanju na Vaska Popu.

 

Za avgust mesec u planu je takođe bogat kulturni program o kojem će publika biti blagovremeno obaveštena, a sve detaljnije informacije u vezi sa programima biće pravovremeno dostupne na sajtu i društvenim mrežama Kulturnog centra Vršac.

Vi ste ovde: Home Počinje Vršačko kulturno leto
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar