Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

U galeriji Doma vojske u Vršcu otvorena izložba projekta „Umetnik u malom“ Matiasa Greonjeanca

Objavljeno u: Vesti iz kulture
Četvrtak, 19 Maj 2022 17:36

U Galeriji Doma vojske večeras je otvorena prva postavka „malog“ umetnika Matiasa Greonjeanca  u okviru projekta „Umetnik u malom“ koji je osmislio Kulturni centar u želji da talentovani mališani dožive iskustvo prve samostalne izložbe. Projekat se realizuje u saradnji sa školama, ateljeima i likovnim pedagozima.

Otvaranju izložbe crteža osmogodišnjeg Matiasa prisustvovao je predsednik Skupštine Grada Vršca dr Predrag Mijatović, koji je mladom umetniku poželeo puno uspeha u daljem radu i naglasio važnost rada sa talentovanom decom, te potvrdio da Grad stoji iza ovakvih programa.

 

Matias10

 

Mnogobrojnoj publici koja je došla da podrži prvu samostalnu izložbu Matiasa Greonjeanca, ali pre svega mladom umetniku, obratio se i Konzul Republike Rumunije gospodin George Dinu, izrazivši zadovoljstvo što je prvi izlagač upravo pripadnik rumunske nacionalne manjine. Takođe, izrazio je zahvalnost Gradu Vršcu i Kulturnom centru Vršac što na ovakav način doprinose multikulturalizmu.

 

Matias1

 

Okupljenima je toplu dobrodošlicu poželeo i direktor Kulturnog centra Vršac Davor Stojković, koji je govorio o projektu "Umetnik u malom",  naglasivši njegovu važnost za podstrek talentovanoj deci u gradu u kojem su rođeni veliki umetnici poput Paje Jovanovića.

 

Matias7

 

Umetnik i pedagog Filip Daćevac je o svom učeniku Matiasu Greonjeancu rekao da je jedan od talentovanih članova škole slikanja za decu "Ars Momenat".
„Čast mi je da prisustvujem njegovoj prvoj samostalnoj ižlozbi koja je početak projekta "Umetnik u malom". Matias najviše voli da crta životinje koje on najbolje iskazuje na radovima koji su puni kolorita, izraženih i jasnih linija. Želim mu da u budućnosti nastavi da slika,  jer je slikanje - umetnost dugog procesa stvaranja i opstajanja u ovom današnjem vremenu“, zaključio je Daćevac.

 

Matias3

 

Izložba Matiasa Greonjeanca u galeriji Doma vojske moći će da se pogleda narednih nedelju dana.

Vi ste ovde: Home U galeriji Doma vojske u Vršcu otvorena izložba projekta „Umetnik u malom“ Matiasa Greonjeanca
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar