Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba - Naša prava na našim rečima

Objavljeno u: Izložbe
Utorak, 10 Maj 2022 12:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 10 Maj 2022
  • Vreme: 12:00
  • Mesto: Galerija savremene KC-a


Kulturni centar Vršac i Ambasada Meksika organizuju izložbu „Naša prava na našim rečima” Izložbu čine radovi na kojima je prikazan po jedan član Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, slikom i narativno.



Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello i koji nam pokazuju principe koji treba da vode ljudske odnose; uče nas da su svi ljudi slobodni i da vredimo, da se prema nama mora postupati pošteno i jednako, bez obzira na naše razlike, i da nam niko ne može oduzeti ta prava. Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.
Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Otvaranje je zakazno za utorak, 10.maja u 12 sati. Izložba traje od 10. do 24.maja, i može se pogledati radnim danima od 9.30 do 14.00 sati.

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba - Naša prava na našim rečima
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar