Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Vršačko kulturno leto 2021

Objavljeno u: Vesti iz kulture
Utorak, 27 Juli 2021 09:33

Projekcijom filma „Ptice koje ne polete“, u nedelju 1. avgusta 2021. od 21h, u bašti doma Vojske, započinje ovogodišnje Vršačko kulturno leto u organizaciji Kulturnog centra Vršac.

 

Film se prikazuje u okviru filmske revije „Velikani srpskog glumišta“ koja obuhvata projekcije osam filmova u periodu od 1. – 8. avgusta. U okviru Vršačkog kulturnog leta biće prikazane još dve filmske revije: „Slobodna zona“ – projekcije sedam najboljih fimova po izboru publike i selektora festivala, sa 16. izdanja Festivala „Slobodna zona“ održanog od 5. do 10. novembra 2020. godine i revija dečijeg filma „Povratak u detinjstvo“, koja će obuhvatiti projekcije tri kultna filma namenjena najmlađoj publici.

 

Likovni segment ovogodišnjeg vršačkog kulturnog leta obuhvata obuhvata dvodnevnu školicu slikanja za najmlađe „Ars momenat“ (3. i 4. avgust u Domu vojske) uz prateću izložbu nastalih radova, izložbe Paula Selana, Vladislave Mrčela, dokumentarnu izložbu „Industrijsko i tehničko nasleđe u Vojvodini“, kao i „Sajam rukotvorina“ u saradnji sa Udruženjem kreativaca.

 

Do kraja avgusta Vrščani i njihovi gosti moći će da uživaju u književnim večerima koje se organizuju u saradnji sa Vršačkom afirmacijom umetnika, u plesnim performansima studija „Millenium“ i „Royalty“, nastupima dečijih horova „Zvončići“ i „Raspevano srce“, te muziciranju mladih gitarista školice gitare.

 

Ovi programi održavaće se u bašti Doma vojske, a tri predstave za naše najmlađe sugrađane, kao i vatreni performans „Ognia fireshow“ biće održani u prostoru Muzičkog paviljona na gradskom trgu.

 

O svim sedmičnim najavama, kao i detaljima o pojedinačnim programima svi zaintersovani moći će da se obaveste na sajtu i društvenim mrežama Kulturnog centra Vršac, kao i putem lokalnih medija.

 

Uz želju da zajedno uživamo u bogatoj ponudi ovogodišnjeg vršačkog kulturnog leta pozivamo Vas da u stituacijama kada je to potrebno poštujete potrebne mere zaštite jer time na najbolji način čuvate sebe i svoje bližnje.

Vi ste ovde: Home Vršačko kulturno leto 2021
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar