Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba modnog brenda SENKA

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 10 Maj 2021 11:00

Kulturni centar Vršac u Galeriji u izlogu predstavlja izložbu modnog brenda SENKA, koja će biti dostupna u periodu od 10.05. – 24.05.2021. godine.

Svi ljubitelji mode i inovativnog umetničkog izražavanja moći će da pogledaju modne kreacije Senke Đorđević, modnog dizajnera i kostimografa. Sve kreacije su nastale u periodu od 2016-2019. godine (u krojačkoj radionici Ljiljane Jovanović) i šivena su za razna modna takmičenja na „Belgrade Fashion Week“-u, „Serbia Fashion-Week“-u i „BAFE“-u. Takođe, pored navedenog, publika će moći da vidi unikatne kolekcije za žene i muškarce i modne aksesoare pravljene od prirodnih tekstilnih materijala.

Biografija autorke:

Senka Đorđević rođena u Vršcu 02.03.1988. godine. Rano detinjstvo provodi slikajući sa poznatim Vršačkim slikarima mr Zvonimirom Santračem, mr Tomislavom Suheckim i mr Milanom Blanušom. Po zanimanju je diplomirani master inženjer za dizajn tekstila i odeće. Diplomirala u klasi docenta Vasilija Kovačeva (modnog dizajnera) sa ocenom 10. Nakon studija upisuje školu fotografije u klasi profesora Aleksandra Kelića i Saše Preradovića. Pored toga završava i školu za grafički dizajn u Beogradu.

- Član UPIDIV-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine) ;sekcija za savremeno odevanje.

- Član „Belgrade Fashion Week“-a, ujedno i učesnik na raznim takmičarskim finalnim revijama i fotokonkursima pri samom festivalu.

- -Učesnik na „Serbia Fashion Week“-u na finalnoj takmičarskoj reviji „Fashion Talent Designer Competition“.

- Učesnik „BAFE“-a (Balkan Art Fashion Event) sa svojom modnom kolekcijom i kreacijom za koju osvaja 2 mesto na“ ZIPP IT“ takmičenju u staroj Jugoslaviji i Italiji.

- Učesnik u finalu „COSMOPOLITEN“ takmičenja u Zlatnoj kategoriji za Modu i kostim
(mentor: Bijana Tipsarević).

Iza sebe ima nekoliko kolektivnih i individualnih izložbi i revija. Projekti u pozorištu u polju kostimografije kao i rad na fimu.

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba modnog brenda SENKA
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar