Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Online predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik" autorke Aleksandre Bogdanović

Sreda, 24 Mart 2021 18:30

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 17 Mart 2021
  • Vreme: 18:30
  • Mesto: FB live

U sredu, 24. marta sa početkom u 18:30, na FB stranici Kulturnog centra Vršac, očekuje nas još jedno u nizu LIVE predavanja. Ovoga puta predstavljamo knjigu iz oblasti popularne istorije "Istorijski zabavnik - ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave" autorke Aleksandre Bogdanović.


Tema književnog ostvarenja su priče o genijalnim, originalnim i u svakom smislu neverovatnim ljudima sa podneblja „od Drave do Južne Morave“ koje smo uspeli da gurnemo u zapećak sećanja, a oni to nikako nisu zaslužili. U knjizi su sabrane sudbine zaboravljenih heroja, krunisanih glava, ali i velikih naučnika, avanturista, glumaca i pronalazača čiji su životi bili uzbudljivi, a dela umnogome oblikovala svet u kome živimo.

 

Autorka knjige je vlasnik i osnivač istoimene Facebook stranice i Instagram profila, zahvaljujući kojima se rodila ideja o sajtu, a knjiga je došla kao priznanje za sav dosadašnji uspeh.
- Godinama se bavim istorijskim temama i istražujem neverovatne, a zaboravljene ličnosti iz naše prošlosti. Koliko god to bilo skromno, poželela sam da ih otrgnem od zaborava, nekako sačuvam i sa drugima podelim svoje oduševljenje njihovim životima i dostignućima. Proizvod tih mojih nastojanja je knjiga „Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ - ističe autorka.

 

Predgovor za knjigu napisala je čuvena glumica Gorica Popović.
- Zaronite u prošla vremena! Pronaći ćete toliko zanimljivih događaja, nepoznatih činjenica, dragocenih detalja, zagonetki i odgonetki, neobičnih ličnosti... Vreme će vam prosto proleteti - napisala je Gorica Popović u predgovoru „Istorijskog zabavnika“.


Za prvih nedelju dana prodato je pola tiraža. Knjigu je za sada moguće naručiti preko sajta Jež izdavaštva, a očekuje se njena skora prodaja i u svim većim knjižarama širom Srbije.


Aleksandra Bogdanović je novinarka i komunikolog, a trenutno živi i radi u Beogradu. Ovo je njena prva knjiga.

Vi ste ovde: Home Tribine, predavanja, promocije Online predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik" autorke Aleksandre Bogdanović
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar