Kulturni Centar Vršac

Slajd03
Slajd13
Slajd30
Slide11
Slide12

Magični svet nauke i tehnike 2019

Petak, 15 Novembar 2019 10:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 15 Novembar 2019
  • Vreme: 10:00
  • Mesto: velika galerija KC

U petak, 15. novembra, u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac, u vremenu od 10 do 15 časova, učenici i profesori vršačkih srednjih škola uvešće svoje sugrađane u magični svet nauke i tehnike.

 

Program „Magični svet nauke i tehnike“ organizuje se povodom Svetskog dana nauke za mir i razvoj (10. novembar). U Vršcu je prvi put, na inicijativu Kulturnog centra Vršac, obeležen 2016. godine sa idejom da se kroz izlaganje radova i prikazivanje ogleda da svojevrstan doprinos promociji nauke i tehnike. U programu učestvuju sve vršačke srednje škole: Školski centar „Nikola Tesla“, Hemijsko medicinska škola, Gimnazija „Borislav Petrov Braca“ i Poljoprivredne škola Vršac. Kao i prethodnih godina svaka škola izvodiće zanimljive eksperimente i izlagati radove, svaka iz svoje oblasti interesovanja. Program je namenjen, pre svega, školarcima, ali i svim ostalim zainteresovani sugrađanima.

 

m 3

foto: Zoran Milojković

 

Generalna skupština Uneska (Unesco) odredila je 10. novembar za obeležavanje Svetskog dana nauke za mir i razvoj sa osnovnim ciljem da naglasi značaj odgovornog korišćenja naučnih rezultata za dobrobit društva, kao i da podseti da nauka mora biti posvećena miru i razvoju. Pored toga, ovaj dan treba da doprinese podizanju svesti široke javnosti o značaju nauke, naučnog poziva i naučnih rezultata za kreiranje, održavanje i razvoj održivih društava širom sveta. Ovaj datum je u svetu prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine, a u Srbiji se obeležava od 2011. godine. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana nauke za mir i razvoj je „Otvorena nauka, dostupna svima“.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar