Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

O nama

Kulturni centar Vršac je institucija kulture čiji je osnivač SO Vršac (2003. god.). Osnovana je u cilju ispitivanja kulturnog tržišta južnobanatske regije na kome počiva i formira se kulturna ponuda.

Kulturni centar Vršac bavi se bazičnim kulturnim potrebama konzumenata kulture na teritoriji opštine Vršac i  žižna je institucija kulture koja razvija široku lepezu umetničkog stvaralaštva pojedinaca/grupa, kao i prezentaciju njihovog rada javnosti.

Osim ove primarne delatnosti Kulturni centar Vršac organizuje i koordinira rad kulturno-umetničkih društava i folklornih grupa na teritoriji opštine Vršac, organizator/suorganizator je svih gradskih javnih manifestacija (MFF VRŠAČKI VENAC,  BERBA GROŽĐA, VRŠAČKO KULTURNO LETO, DAN GRADA,...).

Drugi veoma važan segment rada Kulturnog centra je aktivno podsticanje lokalne kulturne produkcije kroz sistematski rad sa određenim ciljnim grupama, a to su, pre svega, deca i omladina. Osim edukativnih programa Kulturni centar u okviru svoje Savremene galerije promoviše i profesionalnu umetničku scenu i kvalitetne programe koji služe upravo ozbiljnom profilisanju publike koja na taj način stiče iskustva neophodna za prepoznavanje kvalitetne umetnosti.

Vi ste ovde: Home O nama
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar