Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Počeli Dani slovenačke kulture

Objavljeno u: Vesti iz kulture
Ponedeljak, 28 Mart 2022 18:16

U okviru manifestacije Dani slovenačke kulture koju realizuju Udruženje Slovenaca „Kula“ Vršac i Kulturni centar Vršac, večeras je u galeriji Doma vojske otvorena izložba „Naš put u Banat“.

Autor izložbe je Vladimir Vučković, a predstavlja svojevrsni omaž periodu naseljavanja Slovenaca u Banat posle Drugog svetskog rata. Autentičnim fotografijama i predmetima izložba prikazuje kolonizaciju kroz prizmu jedne porodice.


Izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra Vršac Davor Stojković, a prisutne je pozdravio i član Gradskog veća za kulturu dr Trajan Kačina, kao i predstavnica Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine Jadranka Bugarinov i Snežana Vidergar predstavnica udruženja Slovenaca “Kula”. O izložbi je govorio sam autor.


Ovogodišnji Dani slovenačke kulture rezultat su dugogodišnje saradnje između Kulturnog centra i Udruženja Slovenaca „Kula“, a večeras je ta saradnja unapređena potpisivanjem protokola o saradnji između Kulturnog centra i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine.

Vi ste ovde: Home Počeli Dani slovenačke kulture
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar