Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Revija filmova „Slobodna zona - turneja“

Objavljeno u: Filmske projekcije
Ponedeljak, 09 Avgust 2021 20:55

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 09 Avgust 2021
  • Vreme: 21:00
  • Mesto: Bašta Doma vojske

Kulturni centar Vršac u saradnji sa filmskim festivalom „Slobodna zona“ ljubiteljima filmske umetnosti donosi izbor od 7 najboljih filmova

(po izboru publike i selektora festivala) sa 16. po redu festivala koji je održan krajem prošle godine. Filmovi se prikazuju u okviru Vršačkog kulturnog leta, od ponedeljka 9. do nedelje 15. avgusta, svake večeri od 21h u bašti Doma vojske. Ulaz je slobodan.


Turneja Slobodne zone u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi film najpoznatijeg savremenog nemačkog režisera Kristijana Pecolda „Undine“ koji postavlja pitanje da li je potraga za pravom ljubavi zapravo samo mit? Možda se zbog toga i glavna junakinja zove Undine, poput vodenih nimfi, mitoloških bića?
Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda i dobitnika Nagrade publike Slobodne zone, dokumentarni film „U slavu kraljici“ koji govori o četiri šahistkinje iz Gruzije koje donose revoluciju u ženskom šahu širom cele planete i postaju sovjetske ikone ženske emancipacije tokom hladnog rata.
Španski igrani film „Pad kralja“ prati priču o Manuelu Lopezu - Vidalu omiljenom političaru u svom region, koji ima sve. Ali kako to obično biva, dosegnuti vrhunac zapravo znači polako početi padati.
Na repertoaru ovogodišnje Turneje je i uzbudljiv iranski film „Jalda“, noć za oproštaj koji govori o 22-godišnjoj Mirijam kojoj samo gostovanje u iranskom TV rijalitiju može da sačuva život i oslobodi je smrtne kazne.
U okviru Turneje publika će imati priliku da pogleda i dokumentarac „Lepši svet“, film koji traga za odgovorima na pitanja kako treba da izgleda dobar i uspešan život i da li je drugačiji način života uopšte moguć?
U okviru Turneje mlađa publika (14+), ali i starija, moći će da pogleda filmove „Sune - dečak za sve“ i „Roka, devojčica koja će spasiti svet“.


Program revije:

Ponedeljak, 9.08. „Sune – dečak za sve”
Utorak, 10.08. „Undine”
Sreda, 11.08. „Roka – devojčica koja će spasti svet”
Četvrtak, 12.08. „U slavu kraljici”
Petak, 13.08. „Lepši svet”
Subota, 14.08. „Pad kralja”
Nedelja, 15.08. „Jalda, noć za oproštaj”

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Revija filmova „Slobodna zona - turneja“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar