Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Dečija nedelja/Revija italijanskog filma

Objavljeno u: Filmske projekcije
Ponedeljak, 05 Oktobar 2020 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 05 Oktobar 2020
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: Bioskop KC-a

Kulturni centar Vršac, u okviru Dečije nedelje, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu, organizuje Reviju italijanskog filma.

Revija će biti održana u Sali bioskopa Kulturnog centra Vršac, u periodu od 5. do 7. oktobra i u okviru iste biće prikazana tri filma. Sve projekcije počinju od 20h, a ulaz je slobodan. Filmovi se prikazuju u originalnoj verziji na italijanskom jeziku sa titlovima na srpskom.

 

Program revije:


Ponedeljak, 5. oktobar

„Miris doba bajki“/Ill profumo del tempo, (2016)

Opis:
Giorgio Pressburger istažuje dečije strahove, laži odraslih osvetljenje milosti i uz podršku saputnika kao što su Dostojevski i Kafka, njegov govor pretvara se u sukob sa pitanjem patnje i zla. On takođe razotkriva svoje iskustvo, ulazi u najskrivenije nabore ljudskog uma. Njegovo putovanje je isprepletano između različitih kultura, a dragoceno svedočanstvo se pretvara u duboku istragu ljudske duše.

Režija: Mauro Caputo
Uloge: Antonio Cacace, Giorgui Pressburger, Daniele Tenze

 

Miris doba bajki


Utorak 6.oktobar

Kloni me se“, (2013)

Opis:
Džakopo ima ozbiljan problem. Možda jeste genijalan kao bračni savetnik, ali u privatnom životu ne uspeva da održi vezu duže od dve nedelje. S razlogom: još od mladosti, svakoj ženi koja se zaljubi u njega donosio je samo nesreću.

Režija: Alesio Marija Federiči

 

Kloni me se


Sreda, 7 oktobar

„1200 km lepote”/1200 km di Bellezza , (2016)

Opis:
1200 kilometara je dugačka Italija, od planinskih delova severno do Južnog mora, od belog snega do plavog mora. Film govori o izlasku na poluotok posebno izrađenog u dokumentima Istituto Luce, u čijem arhivu se pojavljuje Italija od početka 20. veka, i putovanje do sadašnjeg vremena.

Režija: Italo Moscati

 

1200 km lepote

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Dečija nedelja/Revija italijanskog filma
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar