Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Dani češke kulture

Objavljeno u: Multimedijalni programi
Četvrtak, 21 Oktobar 2021 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 21 Oktobar 2021
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Velika galerija KC

Kulturni centar Vršac u saradnji s vršačkim ogrankom Češke besede, organizovaće u četvrtak, 21.oktobra 2021.godine, s početkom u 19 sati, kulturnu manifestaciju „Dani češke kulture”.


U okviru programa biće otvorena izložba slika„Mesta koja me pamte”akademske slikarke Tereze Stamenković.
Tereza Stamenković diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovnom odseku, smer slikarstvo, u klasi profesora Milana Blanuše 1998. godine. Od iste godine radi u osnovnim školama u Beloj Crkvi kao professor likovne kulture.
Sa učenicima je postigla brojne uspehe izlažući na više kolektivnih izložbi učeničke radove, organizujući mnoge kreativne radionice. Od diplomiranja se profesionalno bavi slikanjem, a svoje radove je izlagala na više samostalnih i kolektivnihi zložbi.
Njeni radovi se nalaze u brojnim kolekcijama: Muzeju u Beloj Crkvi, Кabinetu predsednika Republike Srbije, Ambasadi Češke Republike u Beogradu, Ambadasi SAD u Beogradu.


Mesta koja me pamte su predeli kojima se umetnica iznova i iznova vraća, a koji su sačuvali vreme i istoriju, koji su na neki način zaustavljeni u vremenu i svakom pojedincu prenose kolektivno sećanje naših predaka.


„Mesta koja me pamte su mesta koja pamte ne samo mene, već svakoga ko je kročio na to tle. Pamte mnoge vekove pre nas, pamte prostor, vreme i ljude koji su ovde živeli i obitavali milenijumima. Možda nismo u svakom momentu svesni koliko je ovaj prostor bogat iskustvom, memorijom, istorijom, kulturom i kako u svojim srcima nosimo veliko kulturno nasleđe naših predaka“ ističe autorka izložba Tereza Stamenković..


Nakon svečanog otvaranja izložbe, prisutni će imati priliku da uživaju u nastupu hora Biskupske gimnazije iz Hradec Kralove iz Češke Republike.


Izložba u Velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac biće otvorena do 04.novembra 2021.godine i moći će da se pogleda radnim danima od 10.00 do 15.00 sati.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar