Književno veče Slobodana Milinkovića „U predahu vetra”

Sreda, 18 Avgust 2021 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 18 Avgust 2021
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Bašta Doma vojske

U sredu 18. avgusta od 19h, u bašti Doma vojske, biće održana promocija pesničkog rukopisa „U predahu vetra” autora Slobodana Milinkovića, u izdanju Vršačke Afirmacije Umetnika ARS.

„Najlepši i najvredniji darovi jesu darovi duše.
Pred nama su po treći put stihovani darovi Slobodana Milinkovića, mornara koji plovi ravnicom i morima, razgovara sa zvezdama, osluškuje bure i smiruje njihov tok i stišava vetrove, koji je upravo naizgled jednostavnim stihopletima, pokazao toplinu koja je utkana u impulse krvotoka.“

Moderator: Verica Preda PreVera
Učesnici: Autor, PreVera, gosti iznenađenja

Slobodan Milinković je rođen u Dubu, opština Bajina Bašta.
Njegov mladalački i optimistički duh potire godinu rođenja, 1943. Radoznali dečak detinjstvo provodi u Vršcu, u kome završava osnovnu školu.
Upisuje mornaričku, srednju brodarsku školu u Divuljama kod Splita. Kao starešina JRM plovi morima, ali i usavršava se. Nakon završetka Fakulteta organizacionih nauka u Splitu, vojnu karijeru nastavlja u Mornaričkoj vojnoj akademiji kao starešina pitomcima. Penzionisan je 1991. godine kao viši mornarički oficir. Životni vetrovi ga vraćaju u Vršac, kome posvećuje većinu svojih stihova.
Autor je pesničkih zbirki „Ravnico - tugo moja“ i „Nostalgija“.
Od 2017. god. aktivan je član udruženja Vršačka Afirmacija Umetnika ARS. Učesnik mnogih književnih događaja, poetskih performanasa i humanitarnih akcija. Veliki doprinos daje u organizaciji Festivala „Arsovija na visinama“.
Spoljni saradnik redakcije NinoDrag radio.
Učestvuje u radu Kreativne glumionice „Smehuljci“. Dobitnik je nagrade na Konkursu „Sterijino pero-2021.god.“ u kategoriji Pesme o Vršcu, po izboru novinarskog žirija.
Njegove autorske večeri su veoma upečatljive i posećene.
U srcu podjednako nosi ljubav za sve dobre ljude širom sveta, za ravnicu i more.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar