Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Simetrija i apstrakcija - hibridni cvetni trenuci ili kako crtati iz perspektive prirode?

Petak, 02 April 2021 11:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 02 Mart 2022
  • Vreme: 11:00
  • Mesto: FB live

Od petka, 2. aprila 2021, od 11:00, na sajtu Kulturnog centra Vršac kao i na FB stranici, biće dostupna nova sesija - "Simetrija i apstrakcija - hibridni cvetni trenuci", iz ciklusa predavanja o performativnom crtanju koju su priredili umetnici Vladan Jeremić i Rena Redle.

U obrazovnim sesijama slikanja i crtanja o prirodi i ideologiji, Rena i Vladan otkrivaju aspekte ideologije prirode. Gledajući prirodu, dominantna ideologija je vidi kao zasebnu sferu, prostor za kultivaciju, eksploataciju ili kao predivan pejzaž. Cilj ovih video-sesija je stvoriti senzorno znanje kroz umetničku gestu koje ispituje dominantne poglede na prirodu, ali i neguje odnos sa njom. U prvoj epizodi nazvanoj "Simetrija i apstrakcija - hibridni cvetni trenuci", a razmišljajući na spekulativni, dijalektički i relacioni način, Rena i Vladan uzimaju u obzir da je simetrija vidljivi aspekt koji se da lako uočiti u prirodi. Postavljajući pitanje "Kako crtati iz perspektive prirode?" umetnici se fokusiraju na odnos simetrije i apstrakcije, koristeći uljane boje, četke i žilete. Ljudima se simetrija pojavljuje kroz apstrakciju, a simetrični hibridni cvetni motivi postaju vidljivi u tom procesu.

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar