Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Galerija u izlogu/Đura Pavkov

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 01 Januar 2021 10:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 01 Januar 2021
  • Vreme: 10:00
  • Mesto: Galerija u izlogu

Od petka, 1. januara, u Galeriji u izlogu, mogu se pogledati radovi autora Đure Pavkova.


Autor o svojim radovima:


...„Do svog zrelog stava došao sam već na trećoj godini akademije. Svoju zaiteresovanost za apstraktan pristup slici našao sam u figuraciji, rešavajući likovne probleme isključivo u leđnoj figuri. Figura je predstavljena samo kao polazište, svesno sam zamenio ulogu crteža i boje, tako da od tog momenta na mojoj slici drži primat ili boja gradi i nadograđuje sliku u svojim predstavnim oblicima koji su tretirani nakad kao zakrivljena lučna traka, nekad kao površina. Oblik figure se topi i nestaje u dinamici poteza boje stvarajući apstrakti raspored. Uglavnom moje slike imaju harmonijski odnos, taj kvalitet izrodio se iz stava da je kosmos u harmoničnim odnosima i da je moj svet u suštini aplikacija kosmosa u minijaturi“...

 

Biografija:


Rođen 22.7.1957. godine, završio srednju umetničku školu „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, a potom Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Radosava Tadića.

Izlagao na više samostalnih (Sarajevo, Vršac, Pirot, Obrenovac, Beč...) i kolektivnih izložbi (sa Klubom likovnih umetnika od 1979 do danas). Učesnik mnogih likovnih kolonija (Plandište, Gudurica, Deliblatski pesak, Rtanj, Vrnjačka Banja...)i humanitarnih akcija.

Najznačajnije izložbe: Odbrana doktorata – 2004. godine, „Proces“ – slikanje 20 slika ispred publike, Gabel co kafe galerija, Beč i Contemplar gaerija, Beč.

Nagrade: Grand pri za portret karikaturu, Balaton, Mađarska 1999. godine, drugo mesto za minijature, Art unija, 2012. i Art avard za originalan i visokokvalitetan umetnički rad 2015.

Tehnički direktor Bijenala mladih Vršac od 1998 – 2000. godine

Predsednik Kluba likovnih umetnika Vršac od 2000. godine.

Od 1999. godine vodi školu crtanja i slikanja.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar