Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Peta video-sesija o performativnom crtanju "Klasa i zdravlje"

Utorak, 23 Februar 2021 11:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 23 Februar 2021
  • Vreme: 11:00
  • Mesto: FB live

Od utorka, 23. februara, od 11:00 biće dostupna nova video-sesija o performativnom crtežu, dvoje autora: Vladana Jeremića i Rene Redle. Tema kojom se ovoga puta kroz crtež bave biće "kasa i zdravlje".

U petoj sesiji performativnog crtanja Vladan Jeremića i Rene Redle, razgovara se o klasi i zdravlju. U prethodnim sesijama je bilo reči o tome kako predstaviti klasu i pošlo se od definicije klase kroz društvenu strukturu i klasnu borbu. Dakle, klasa nije nešto što je fiksno i nije je tako lako predstaviti likovnim sredstvima. Zašto je važno pronaći pravu vizuelizaciju odnosa klase i zdravlja? Odgovor na ovo pitanje umetnici daju u petoj sesiji, naglašavajući da je zdravlje presudno u situaciji produžene krize u kojoj trenutno živimo. Umetnici govore o važnosti učešća tela u procesima reprodukcije. Dakle, zdravlje opisuju kao proces srećnog učešća tela u zajedničkoj atmosferi korelacije, komunikacije, direktne akcije ili radosne dinamike. Umetnici ne koriste standardne prikaze klase. Oni postavljaju pitanje klase kao intervenciju koja ide direktno kroz srećno učešće. Intervencija klasnog pitanja daje dimenziju stvarnosti i preduslov za mogućnost dalje borbe.

Medije

Vi ste ovde: Home Udruženja Tribine, predavanja, promocije Peta video-sesija o performativnom crtanju "Klasa i zdravlje"
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar