Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

KUD „Progresul“ Vlajkovac

Objavljeno u: Udruženja
Petak, 25 Oktobar 2013 11:43

Dodatne informacije

  • Naziv udruženja: KUD „Progresul“ Vlajkovac
  • Kontakt osoba: Jorga George
  • Adresa: Železnička 47
  • Telefon: 013/827-152
  • e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

KUD „Progresul“ osnovano je daleke 1902. godine i početku je to bilo „Udruženje za pevanje i čitanje“ (Reuniunea de muzică şi cetire).

Mnogo kasnije, 1925. godine rađa se ideja o formiranju duvačkog orkestra (fanfara). Ta ideja postala je stvarnost i od te godine pa do danas, sa manjim ili većim prekidima, fanfara postoji. Ranije su u okviru društva postojale i dramska i folklorna sekcija, ali za njih više ne postoji ineresovanje među mladima. Članstvo društva je mešovito, ima i Rumuna i Srba i Mađara, starosne strukture od 10 do 64 godine, ukupno četrdesetak članova.
Repertoar fanfare čini oko 80 melodija duhovne muzike, narodne muzike, marševa i drugih žanrova. Vrlo bitan momenat, imajući u vidu da se radi o amaterima, jeste činjenica da svi čitaju note što u mnogome olakšava rad. Od osnivanja do danas, fanfara je učestvovala na mnogim kulturnim manifestacijama, raznim smotrama i festivalima. Od 2010. godine fanfara održava, svake godine krajem marta, godišnji koncert.

Vi ste ovde: Home Udruženja KUD „Progresul“ Vlajkovac
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar