Kulturni Centar Vršac

Izložba selfija „Delimo naše nasleđe“

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 07 Decembar 2018 12:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 07 Decembar 2018
  • Vreme: 12:00
  • Mesto: Mala galerija KC

EU info centar i Kulturni centar Vršac, predstavljaju prvu izložbu selfi fotografija o kulturnom nasleđu u Srbiji.

Izložba će biti otvorena 7. decembra u 12 h u maloj galeriji Kulturnog centra Vršac, a otvoriće je predstavnica EU info centra Marina Grnja Klaić.

 

1. nagrada, Nikola Dopuđ iz Niša – Morske orgulje (Zadar, Hrvatska)

1st-Nikola-Dopudj

 

Na izložbi će biti predstavljeno 20 najoriginalnijih selfija nastalih na putovanjima takmičara po Evropi. Moći će da se pogleda do 14. decembra.

 

2. nagrada, Sanja Stojanović iz Petrovca na Mlavi – Fontana di Trevi (Rim, Italija)

2nd-Sanja-Stojanovic

 


Izložba je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, a selfiji su nastali kao rezultat nagradnog foto-konkursa "Delimo kulturno nasleđe" koji je trajao 16. aprila – 21. maja 2018. godine. Budući da je fotografisanje pametnim telefonima i pravljenje selfija u digitalnom vremenu neizbežno, svrha takmičenja bila je upotreba selfi-manije u promovisanju mesta srpske i evropske kulturne baštine kroz fotografiju.

 

3. nagrada, Nada Jovanović iz Pirota – Lazarev grad (Kruševac, Srbija)

3rd-Nada-Jovanovic

 


Ove godine Evropska unija, pod sloganom „Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope organizovani su mnogobrojni događaji i manifestacije, i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope. Pod istim sloganom, Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža (EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu) organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja traje tokom čitave godine. Više od 40 događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čiji je cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba selfija „Delimo naše nasleđe“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar