Kulturni Centar Vršac

Slajd13
Slajd17
Slajd20
Slide11
Slide12

Magični svet nauke i tehnike 2018/Znanje koje ostavlja trag

Petak, 16 Novembar 2018 10:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 16 Novembar 2018
  • Vreme: 10:00
  • Mesto: velika galerija KC

U petak, 16. novembra, u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac, u vremenu od 10 do 15 časova, učenici i profesori vršačkih srednjih škola uvešće svoje sugrađane u magični svet nauke i tehnike.


Program koji se ove godine odvija pod sloganom „Znanje koje ostavlja trag“ organizuje se povodom Svetskog dana nauke za mir i razvoj (10. novembar). U Vršcu je prvi put obeležen 2016. godine sa idejom da se kroz izlaganje radova i prikazivanje ogleda da svojevrstan doprinos promociji nauke i tehnike. U programu učestvuju sve vršačke srednje škole: Školski centar „Nikola Tesla“, Hemijsko medicinska škola, Gimnazija „Borislav Petrov Braca“ i Poljoprivredne škola Vršac. Kao i prošle godine svaka škola izvodiće zanimljive eksperimente i izlagati radove, svaka iz svoje oblasti interesovanja. Program je namenjen, pre svega, školarcima, ali i svim ostalim zainteresovani sugrađanima.

nauka

Generalna skupština Uneska (Unesco) odredila je 10. novembar za obeležavanje Svetskog dana nauke za mir i razvoj sa osnovnim ciljem da naglasi značaj odgovornog korišćenja naučnih rezultata za dobrobit društva, kao i da podseti da nauka mora biti posvećena miru i razvoju. Pored toga, ovaj dan treba da doprinese podizanju svesti široke javnosti o značaju nauke, naučnog poziva i naučnih rezultata za kreiranje, održavanje i razvoj održivih društava širom sveta. Ovaj datum je u svetu prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine, a u Srbiji se obeležava od 2011. godine. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana nauke za mir i razvoj je „Nauka, ljudsko pravo“.

Vi ste ovde: Home Akcije, radionice, performansi Magični svet nauke i tehnike 2018/Znanje koje ostavlja trag
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar