Kulturni Centar Vršac

Izložba malog ELKA crteža „Bljuvocvet i druge priče u slici“

Objavljeno u: Izložbe
Nedelja, 20 Avgust 2017 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Nedelja, 20 Avgust 2017
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: Dom vojske

U nedelju 20. avgusta, u 20h, u galeriji Doma vojske biće otvorena izložba malog ELKA crteža pod nazivom „Bljuvocvet i druge priče u slici“.

WebMedimlekoELKA-artavatar predstavlja najnoviju seriju ekspresivnih crteža koji nastaju kao početna apstraktna fleka i po principu „asocijativnog niza“ koji sledi nakon što ELKA „konkretizuje“ konturom prvi oblik. Ova igra je u psihologiji poznata i kao Roršahov test ličnosti, samo što u ovom slučaju ELKA ne testira publiku već iznova i iznova sebe samu. ELKA-artavatar će pored izložbe crteža uvesti vršačku publiku u ELKA 3D VR Gallery, odnosno posetioci će moći da zakorače u svet virtuelnih prostora u kojima ELKA već tri godine izlaže svoje radove. Budući da je ELKA 3D VR Gallery premijerno predstavljena pre dve godine samo pančevcima, Vršac će biti drugi grad koji će imati mogućnost da se na licu mesta uveri koliko su savremene tehnologije postale sastavni deo umetnosti i izlagačke prakse.

 

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba malog ELKA crteža „Bljuvocvet i druge priče u slici“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar