Kulturni Centar Vršac

Slajd13
Slajd17
Slajd20
Slide11
Slide12

Književno veče „Kad reč zažubori“

Sreda, 26 Avgust 2015 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 26 Avgust 2015
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Dom vojske

U sredu, 26. avgusta 2015. u 18 časova u okviru Vršačkog kulturnog leta, u Domu vojske održaće se književno veče Jasne Krsmanović pod nazivom „Kad reč zažubori“.

UČESTVUJU: Jasna Krsmanović, Tatjana Vukelić, Bojana Udicki, Jadranka Ćulum, Aleksandar Jovanović i muzička pratnja Nenad Kukić.

O AUTORU:
Jasna Krsmanović rođena je 10.09.1990.godine u Užicu. Četiri razreda završila je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bajinoj Bašti. Sada živi u Vršcu gde završila Osnovnu školu „Mladost“. Srednju školu završila je u Podgorici u Zavodu za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine za pravno-administrativnu tehničarku. Studentkinja je treće godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, odsek- Komparativna književnost sa teorijom književnosti. Jasna od rođenja boluje od dečije cerebralne paralize, što znači da ne hoda i da koristi invalidska kolica. Rano je počela da piše pesme, a prvu ozbiljnu pesmu napisala je već sa trinaest godina. Jasna svoje stihove ne piše olovkom već dušom i srcem. Od malih nogu voli da glumi i glumila je u u saradnji sa glumicom Bojanom Udicki i bila član Akademske pozorišne scene ,,ĐUMB“ od 2003. do 2008. godine. Takođe, aktivan je član Vršačkog književnog kluba od 2006. godine do danas. Za svoje stihove i zbirke pesama dobila je brojne nagrade. Na konkursu koji je objavila Književna opština Vršac, 2004. godine nagrađena je pesma „Mogu i hoću“. Osnovna škola „Mladost“, 2005. godine pohvalila je pesmu „Imam pravo“. Organizacioni odbor IX jugoslovenskog susreta Dani dečije poezije i stvaralaštva „Gordana Brajović“ u Aleksincu dodeljuje joj nagradu za pesmu „Mogu i hoću“. Na konkursu „Tragom Vaska Pope“, koji je raspisala opština Vršac nagrađena je zbirka pesama „Mogu i hoću“ 2006. Ista zbirka pesama dobila je Vitezovu nagradu 2008.godine. Druga zbirka pesama objavljena je 2010. godine pod naslovom „Na krilima jastuka“. Pesma „Ako poželiš“ iz zbirke „Na krilima jastuka“ je preuređena za vokalno izvođenje i dobila je nov naslov ,,Sanjajmo zajedno“. Pesmu izvodi crnogorska estradna umetnica Andrijana Božović. Spot za pesmu ,,Sanjajmo zajedno“ snimljen je u Podgorici 2011. god. Zbirka pesama „Žena jača od čelika“ je Jasnina treća zbirka pesama, objavljena 2013.god. u Podgorici.

Vi ste ovde: Home Tribine, predavanja, promocije Književno veče „Kad reč zažubori“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar