Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba „Sene i opsene: Iluzija“ Biserka Petrović u 3D galeriji KC Vršac

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 23 Novembar 2020 11:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 23 Novembar 2020
  • Vreme: 11:00
  • Mesto: 3D galerija KC Vršac

Kulturni centar Vršac, u okviru svoje 3D galerije na platformi Kunstmatrix, predstavlja izložbu slika Biserke Petrović - Sene i opsene: Iluzija
Izložba će moći da se pogleda do 4. decembra na sledećem linku:  Sene i opsene: Iluzija - Biserka Petrović

 

O izložbi:
Od drevnih vremena i starih filozofskih tradicija postoji ideja da je ceo svet oko nas iluzija. U današnje vreme virtuelne stvarnosti i naprednih tehnologija koje čine da se ljudska rasa razvija uz sve veće ubrzanje i i u nekoj vrsti delirijuma, ta ideja o svetu kao obmani je mnogo jasnija i bliža prihvatanju.
Da li je ovaj svet samo san, i mi ga sanjamo, ili smo mi san koji svet sanja?
Povez koji često koristim je metafora za zatvaranje očiju pred obmanama. Razotkrivanje je moguće, ali nije svako spreman da se suoči sa sobom, jer to zahteva razvoj, tačnije promenu. A promena je u stvari jedina konstanta.


Biografija:
Diplomirala na F.L.U u Beogradu 2004, magistrirala vizuelne umetnosti na Likovnoj akademiji u Firenci, pod mentorstvom prof. Domenika Viđana. Stipendista italijanske i norveške Vlade, grada Lazarevca i Fondacije za talente Republike Srbije. Živela u Firenci od 2005. do 2015, predajudi slikarstvo na Accademia del Giglio i radedi u umetničkoj radionici u Muzeju Palazzo Strozzi. 2016. u Poljskoj slikala S ljubavlju Vinsent, prvi dugometražni film u istoriji svetske kinematografije slikan uljem na platnu, dobitnik tridesetak festivalskih nagrada i kandidat za Oskara.
Dobitnica je nagrade za grafiku F.L.U. u Beogradu, specijalnih pomena na Iowa Biennial u U.S.A. i Premio Pandosia u Italiji, finalista nagrada Premio Città di Novara u Italiji i Artzine u Španiji. Radovi joj se nalaze u više javnih i privatnih kolekcija u zemlji i inostranstvu, a izdvaja se Glo’Art kolekcija u Belgiji, u kojoj je uvrštena u najbolje pozvane umetnike koji su ušli u katalog izabranih dela. Samostalno izlagala 15 puta (u Srbiji i Italiji) a kolektivno na četrdesetak izložbi u Italiji, Bugarskoj, S.A.D, Danskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumuniji i naravno Srbiji. Član je ULUS-a od 2015.

Kompletna biografija i galerije radova nalaze se na internet prezentaciji: www.biserkapetrovic.com

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba „Sene i opsene: Iluzija“ Biserka Petrović u 3D galeriji KC Vršac
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar