Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Revija filmova 17. Turneje filmskog festivala SLOBODNA ZONA

Objavljeno u: Filmske projekcije
Sreda, 07 Juni 2023 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 07 Juni 2023
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Dom vojske

Filmski festival Slobodna zona, u okviru svoje 17 po redu Turneje, stiže u Vršac.


U dvorištu Doma vojske u periodu od 7. do 13. juna vršačka publika moći će da pogleda najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

 

Publika će imati priliku da pogleda sedam ostvarenja, među kojima i pobednika Kanskog festivala i osvajača četiri evropska Oskara, Trougao tuge Rubena Estlunda. Na turneji će biti prikazan i pobednik 18. Slobodne zone, Ljubav, nemačke marke i smrti, filmski esej o nemačkoj i turskoj muzici. Publika će imati prilike da bolje upozna život u ravnicama Bolivije kroz film Utama, život u jedinoj indijskoj ženskoj redakciji (Pisanje vatrom), kao i život samohrane majke koja ne želi da odustane od potrage za boljim poslom (Prekovremeni rad). Mađarsko ostvarenje Nežno bavi se opsesijom bodibildingom i romantikom. Za nešto mlađu publiku namenjen je španski film Časna sestra fudbalski trener.

 

Projekcije filmova počinju u 18h, a ulaz je besplatan.

 

VIDIMO SE U SLOBODNOJ ZONI!

Medije

Vi ste ovde: Home Galerija Filmske projekcije Revija filmova 17. Turneje filmskog festivala SLOBODNA ZONA
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar