Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Изложба слика Виорике Ане Фаркаш

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 24 Juni 2024 06:10

У уторак, 25.јуна 2024.године, с почетком у 19 сати, у Дому војске биће отворена изложба слика румунске сликарке Виорике Ане Фаркаш.

Госпођа Фаркаш, иначе професорка математике из Решице, бави се наивним сликарством дуги низ година. Иза себе има велики број самосталних и заједничких изложби како у Румунији, тако и у бројним државама европског континента. Њен богати сликарски опус овековечен је бројним наградама.
Својом уметношћу успева да оживи традицију и обичаје, а истовремено изражава љубав према лепоти. На свакој слици покушава да ухвати суштину румунског села, са његовим традиционалним кућама, једноставним људима и живописним пејзажима који греју срце.
Сваки додир киста на платну је посебна прича. Воли да слика празничне сцене Ускрса, одражавајући културно и духовно богатство румунског народа.
Уметница кроз наивно сликарство одаје почаст властитим коренима и наслеђеним аутентичним вредностима. То је њен начин да очува сећање на места и људе који су обликовали њену душу. Свака слика је прозор у једноставан, али шармантан свет румунског села, у свет у коме се поштују и воле традиција и обичаји.

Њена уметност је позив свима, да застану на тренутак и уживају у лепоти једноставних ствари. У све ужурбанијем и технолошком свету, наивно сликарство је дашак свежег ваздуха, повратак суштини и чистоти.
Осим радова Виорике Ане Фаркаш, на изложби ће бити изложени и радови румунске уметнице Татиане Цибру.
Изложба ће бити отворена до 11.јула 2024.године, а слике ће моћи да се погледају сваког радног дана од 10 до 14 сати и од 19 до 21 сат.
Изложба се организује у сарадњи с Центром за мултикултурални дијалог и регионализам, а медијски спонзор изложбе је Радио Румунија Решица.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar