Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Slobodna zona/projekcija filma „Pad kralja“

Objavljeno u: Filmske projekcije
Subota, 14 Avgust 2021 21:00

Dodatne informacije

  • Datum: Subota, 14 Avgust 2021
  • Vreme: 21:00
  • Mesto: Bašta Doma vojske

U subotu 14. avgusta, od 21 sat u bašti Doma vojske, u okviru turneje filmskog festivala Slobodna zona biće prikazan igrani film „Pad kralja“.

Film je snimljen 2018. godine u špansko francuskoj koprodukciji, a režirao ga je Rodrigo Sorogoyen.

Manuel je uticajni političar u regionu kojem sve ide od ruke. Međutim, njegov savršeni život počinje da se raspada nakon što su procurile vesti o njegovom učešću u korupcijskom fondu sa Pakom, jednim od njegovih najboljih prijatelja. Dok mediji počinju da izveštavaju o razmerama skandala, stranka se zbija u redove i samo Pako izlazi neozleđen. Manuel je proteran iz kraljevstva, a izdali su ga oni koji su mu bili prijatelji do pre samo nekoliko sati. Iako stranka želi da na njega svali svu odgovornost, Manuel se ne predaje. Uz jedinu potporu supruge i ćerke, Manuel shvata da je primoran da se bori protiv mašinerije korupcije koja je godinama dobro podmazivana kao i protiv partijskog sistema u kojem kraljevi propadaju, ali carstva opstaju.

Više detalja na: https://slobodnazona.rs/pad-kralja/

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar