Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba „Industrijsko i tehničko nasleđe u Vojvodini“

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 16 Avgust 2021 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 16 Avgust 2021
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske


Od ponedeljka 16. do nedelje 22. avgusta u galeriji Doma vojske moći će da se pogleda izložba „Industrijsko i tehničko nasleđe u Vojvodini“.

Izložba je nastala kao plod saradnje stručnjaka za zaštitu nepokretnog kulturnog nasleđa četiri ustanove: Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture iz Petrovaradina, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture iz Subotice, Zavod za zaštitu spomenika kulture Pančevo i Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin.

Ova izložba je inicirana činjenicom da je 2015. godina bila proglašena za Evropsku godinu industrijskog i tehničkog nasleđa (European Industrial and Technical Heritage Year).

Autorski tim izložbe čine etnolozi dr Mirjana Đekić i Branislav Milić, mr Gordana Prčić-Vujinović, Jasmina Vujović d.i.a, istoričari umetnosti Vesna Karavida, Dejan Radovanović i Bojan Kojičić, te fotografi Nedeljko Marković i Željko Vukeljić.

Nadležni kustos izložbe je Ksenija Mihić, etnolog.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar