Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Dečija nedelja/Izložba skulptura Milana Janjića

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 05 Oktobar 2020 10:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 05 Oktobar 2020
  • Vreme: 10:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske

U galeriji Doma vojske, u okviru Dečije nedelje, od ponedeljka 5. do petka 9. oktobra, biće izložene skultpture mladog autora Milana Janjića. Izložba će moći da se pogleda svakog dana od 10 do 14 časova.

biografija

Milan Janjić ima 16 godina. Učenik je drugog razreda Gimnazije i ekonomske škole „Dositej Obradović“ u Bačkoj Topoli. Izradom figura od beolina (polimerna glina) bavi se od septembra 2017. godine. U aprilu 2019. je imao samostalnu izložbu „Milanov svet od beolina“ u Domu kulture u Bačkoj Topoli. Na likovnom konkursu koji je raspisala Umetnička Gimnazija za talentovane učenike "Boljai" iz Sente, osvojio je specijalnu nagradu za rad „Papagaj“. Na likovnom konkursu 60. godina likovne manifestacije dece i omladine „Nagrada Paja Jovanović“ koji je raspisao Kulturni centar Vršac, u svojoj kategoriji je osvojio prvo mesto. Na konkursu koji je raspisala Narodna biblioteka Kula, u svojoj kategoriji je osvojio prvu nagradu. Radovi su mu bili izloženi i u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu i u Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu povodom Sterijinog pozorja.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar