Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Treće večeri SLOBODNE ZONE igra "Zabavi je došao kraj"

Objavljeno u: Filmske projekcije
Četvrtak, 09 Juni 2022 19:15

Treće večeri, 9. juna, filmskog festivala SLOBODNA ZONA, publika će imati priliku da pogleda ostvarenje "Zabavi je došao kraj" rediteljke Šenon Volš. Projekcij počinje u 19:15.

 

SINOPSIS

 

Gig ekonomija, ultra savremen fenomen, zapravo je tržište frilenserske radne snage čija je vrednost pet biliona dolara na svetskom nivou! Milioni ljudi rade onlajn u sistemima koji se smatraju najboljim reprezentom onoga što mnogi sociolozi nazivaju ili opisuju kao „digitalni feudalizam”. Radnici Ubera, Amazona i mnogih drugih platformi iznose šta je zapravo stvarnost i koliko se razlikuje od obećanja o nezavisnosti i kontrole nad svojim radnim vremenom i primanjima. Riskantni uslovi rada, plata koja se menja bez obaveštenja, neopoziva otpuštanja usled loših ocena ili otpuštanja bez najave deaktiviranjem naloga na platformi za rad, samo su deo problema. Opisujući ljude koji su se našli u ovakvim situacijama, ovaj dokumentarac prikazuje da „magija tehnologije” zapravo može u stvari da bude samo iluzija.

 

O REDITELJKI

 

Šenon Volš je scenaristkinja i režiserka igranih dokumentarnih filmova, The Gig is Up (2021), Illusions of Control (2019), Jeppe on a Friday (2013), À St-Henri, Le 26 aout (2011) i H2Oil (2009), kao i brojnih kratkih filmova i VR dela. Šenonini filmovi su emitovani na televiziji, adaptirani za pozorište i prikazivani na filmskim festivalima širom sveta. Njeni radovi prikazani su i u muzejskim prostorima, uključujući Venecijanski bijenale i Pompidu centar u Parizu. Šenon je vanredna profesorka na Univerzitetu Britanske Kolumbije i stipendistkinja Gugenhajm fondacije 2020/2021.

 

FESTIVALI I NAGRADE

 

CPH:DOX 2021
Hot Docs Canadian International Documentary Festival 2021
Dokufest International Documentary and Short Film Festival 2021

 

OPIS


Zabavi je došao kraj (dok.)
Rediteljka: Shannon Walsh
Zemlja: Francuska, Kanada
Godina: 2021.
Trajanje: 88’
Jezik: engleski
Produkcija: Intuitive Pictures, Films du Balibari, Les, Les Films du Point du Jour

Medije

Vi ste ovde: Home Blog Filmske projekcije Treće večeri SLOBODNE ZONE igra "Zabavi je došao kraj"
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar